Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Je WPC materiál šmykľavý?

 
Je WPC materiál šmykľavý?

 čo umožňuje lepšie relaxovať a zabávať sa vonku. Možno už máte vlastnú vonkajšiu terasu alebo ju plánujete postaviť.

Bezpečnosť je vždy na prvom mieste, keď ste vonku. Keď hľadávate najlepšie materiály na stavbu terasy, môžete sa opýtať: Kĺžu sa kompozitné terasové dosky, keď je mokro?


Každý vonkajší materiál sa môže kĺzať keď je mokro, ale výberom správnej značky, štýlu alebo inštalačnej metódy viete predísť pádom a kĺzaniu. V tomto článku vám ukážeme prečo sú kompozitné terasové dosky klzké a ako sa tomu viete vyhnúť.


Prečo sú terasové dosky klzké?

Existuje množstvo príčin prečo môžu byť dosky mierne klzké pri kráčaní na terase. Medzi možné príčiny patrí menej kvalitný kompozitný materiál, preto je možné, že sa vaša kompozitná podlaha šmýka.


1. Žiadna textúra na povrchu dosky

V každodennom živote je koeficient trenia medzi hladkým povrchom a štruktúrovaný povrchom odlišný. Tento záver platí aj pre vonkajšie terasy. Kompozitné povrchy dosky majú zvyčajne textúru masívneho drevo a tieto textúry môžu zvýšiť koeficient trenia.

Inými slovami, výrobcovia kompozitných dosiek pridávajú drevené vlákna alebo drážky na povrch dosky, aby sa zvýšila jej bezpečnosť pred šmykľavosťou terasy, keď je mokrá.

Ak si kúpite kompozitné dosky, ktoré nemajú protišmykový povrch na povrchu, alebo ak sú takéto textúry opotrebované rokmi používania, potom kompozitné dosky budú šmykľavé keď bude pršať alebo snežiť.


2. Malé nečistoty

Nečistoty ako lístie, špina alebo iné nečistoty sa môžu nahromadiť na kompozitnej doske. Aj keď má kompozitná doska vyššiu odolnosť voči plesniam, ak tieto nečistoty nevyčistíte včas, môže to vieš k množeniu plesní alebo rias, čím sa stane povrch dosky šmykľavý.

Ak je povrch terasy udržiavaný v čistote, je menej pravdepodobné, že sa na povrchoch terás budú vytvárať huby alebo rastliny.


3. Sneh alebo ľad

Keď sneží alebo mrzne, všetko je klzké, dokonca aj kompozitné dosky s protišmykovým povrchom. Preto je dôležité keď prestane snežiť odstrániť všetok sneh z dosiek. Dôležité je pri odstraňovaní snehu z dosiek, použiť lopatu, ktorá nie je vyrobená z kovu. Toto zabraňuje poškodeniu povrchu dosiek ostrými a pevnými nástrojmi. Ak je na doske pevná zamrznutá vrstva, nepokúšajte sa ju odhrnúť, pretože by ste mohli zničiť dosky na terase.


Ako predísť šmykľavým kompozitným doskám?

1. Vyberte si textúrovanú dosku 

Ak bývate na mieste, kde je vlhký vzduch alebo sú časté dažde, potom si vyberte kompozitné dosky, s drevodekorom alebo drážkami. Keď buďte mať na povrchu rôzne textúry, nebude sa tak ľahko šmýkať, či je vonku mokro alebo sucho.


2. Odstránenie škôd spôsobených vodou

Keď sa ľudia pýtajú: „Kĺže sa kompozitná podlaha, keď je mokrá? chcú vedieť, či dážď spôsobí, že povrch kompozitnej terasy bude veľmi šmykľavý. Pretože kompozitný materiál je odolný voči vode a vlhkosti, dažďová voda má tendenciu sa hromadiť na povrchu terasy.

Takže keď je na kompozitných terasových doskách stojaca voda, stačí použiť metlu na pozametanie prebytočnej vody.


3. Dobrá inštalácia dosiek 

Správna inštalácia wpc terasy znamená ponechanie priestoru medzi doskami na odvodnenie. Tým sa zabráni hromadeniu vody na terase. Niektoré terasy majú zospodu zabudovaný drenážny systém, ktorý odvádza vodu zo spodnej časti domu.